Saturday, June 14, 2008

if i ever hurt you it will be in self defense

de obicei simt nevoia sa dau copy paste atunci cand textele scrise de altii mi se par ganduri ale mele exprimate mai frumos. mai jos, ceva de la un om despre care am auzit ca la un moment dat a incercat sa se sinucida.

"Singura sansa de supravietuire, atunci cand esti sincer indragostit, este sa i-o ascunzi femeii iubite, sa simulezi detasarea, in orice imprejurare. O simpla constatare, dar cata tristete! ce acuzatie adusa omului!... Oricum, nu-mi trecuse niciodata prin minte sa contest aceasta lege, nici sa incerc sa ma sustrag: iubirea te face slab, iar cel mai slab din cuplu este oprimat, torturat si finalmente ucis de celalalt care, l
a randu-i, oprima, tortureaza si ucide fara rea intentie, fara macar sa sa simta placere, cu o totala indiferenta; iata ce numesc oamenii, de obicei, iubire".
.
"Pentru orice observator impartial, e clar ca individul uman nu poate fi fericit, ca singurul lui destin posibil e sa raspandeasca in jur nefericirea, facand existenta celorlalti la fel de insuportabila ca a sa - primele victime pe care le face fiind, de regula, parintii sai".

michel houellebecq

cu sau fara legatura, unul dintre cele mai frumo
ase versuri de luna asta vine de la sunset rubdown: "if i ever hurt you, it will be in self defense".
don't we all?

No comments: